Siirry sisältöön

Porvari hallitsi huonosti

8.3.2019

hallitus 2015Tämän päivän paras uutispommi saatiin heti aamulla, kun Juha Sipilän hallitus esitti eron­pyyntönsä. Näin lähellä vaaleja ei kukaan olisi uskaltanut edes haaveilla porvari­hallituksen kaatuvan, mutta niin vain tapahtui. Onneton sote-uudistus jää toteutumatta.

Hallitus kompastui toistuvasti omaan tyhmyyteensä ja ylimielisyyteensä. Toimitusjohtaja Sipilän sakki ei kunnioittanut Suomen perustuslakia vaan koetti huseerata mielensä mukaan. (”Me teemme mitä me tahdomme.”) On vaikea äkkiä edes laskea, kuinka monta esitystään hallitus joutui peruuttamaan, kun todellisuus ja tosiasiat tulivat vastaan eikä lainvalmistelu muutoinkaan kestänyt kriittistä tarkastelua. Osa hallituksen toimista oli pelkkää silmänlumetta, jopa kaunistelua.

Valitettavasti muutama operaatio onnistui, kuten ”taksiuudistus”, ”kiky-sopimus” ja ”aktiivimalli”. Nämä myyräntyöt ovat heikentäneet ennen kaikkea huono-osaisimpien suomalaisten asemaa. Surkeaa on ollut katsella perussuomalaisten työministeriä Lindströmiä puolustamassa ”aktiivimallia”.

Käsittämättömintä Sipilän toiminnassa oli Anne Bernerin nostaminen ministeriksi. Berner koetti tuoda Suomeen oikeistolaista talousliberalismia ja antaa markkinoiden hoidettavaksi sellaisiakin toimintoja, joita markkinat eivät oikeudenmukaisesti hoida. Berner ei ole kerta kaikkiaan kyennyt tarkastelemaan uudistuksiaan osattomien näkökulmasta. On suuri helpotus, että hän poistuu kokonaan Suomen politiikasta.

Sama koskee Timo Soinia. Hän on surullinen hahmo, seteliselkärankainen, joka tieten tahtoen leikki tulella ja antoi polttaa kotinsa. Persut eivät myy persettä — mutta ”siniset” myyvät.

Näitä kolmesta — Sipilästä, Berneristä ja Soinista — ei kukaan ollut isänmaalleen kunniaksi.

ENGLISH ABSTRACT: The Government of Finland failed phenomenally. The Sipilä rule was dissolved today as it seemed obious that the reform of the social and health services will not succeed because of severe constitutional problems. This is a good day for Finland: legal negligence will ruin those incapable of ruling.

From → Kirjallisuus

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: