Siirry sisältöön

Teenage Kicks — pintakiiltoa Australiasta

5.3.2018

kansi Draamaelokuva Teenage Kicks (2016) edustaa australialaista tuotantoa. Tarinan päähenkilö Miklós (Miles Szanto) on unkarilaisten siirtolaisten lapsi, ja perheessä on jännitteitä. Isoveli Tomi (Nadim Kobeissi) on aina ollut pojista suositumpi, ja Miklósin biologinen isä on itse asiassa hänen setänsä.

Elokuvan lähtökohtana on ohjaaja Craig Borehamin lyhytelokuva Drowning vuodelta 2009. Siinäkin pääroolissa nähtiin Miles Szanto.

Tarina lähtee liikkeelle tragediasta: Tomi kuolee onnettomuudessa, joka pohjimmiltaan on Miklósin syytä. Tämän on nyt koetettava täyttää aukko, jonka mieluisamman pojan kuolema on perheeseen tehnyt. Tomilta jäi morsian Shari, joka on viimeisillään raskaana.

Miklósin oli tarkoitus lähteä maailmalle parhaan ystävänsä Danin (Daniel Webber) kanssa, kun hän täyttää 17 vuotta. Koulussa hän ei viihdy, ei myöskään setä-isänsä rautakaupassa. Miklós on ihastunut Daniin, mutta Dan pitää enemmänkin tytöistä ja tapailee rikkaan perheen tytärtä Phaedraa (Charlotte Best). Miklós roikkuu mukana kolmantena pyöränä.

kuvakuva

Kun Miklós tunnustaa lopulta rakkautensa Danille, tämä raiskaa Miklósin ja lähtee yksinään maailmalle, ja Miklós jää huolehtimaan veljensä morsiamesta. Ilmeisesti hän koettaa hyvittää syyllisyyttään.

Teenage Kicks tuntuu olevan pelkkää pintaa, näennäiseroottinen draama, joka ei johda minnekään. Toisin kuin esimerkiksi Tan Lines, tämä tuntuu ottavan itsensä liian vakavasti.

Tarinan uskottavuus kärsii olennaisesti siitä, että päähenkilöt Miklós ja Dan eivät näytä 16-vuotiailta vaan 30-vuotiailta. Craig Borehamin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva jää ärsyttävällä tavalla avoimeksi, tyhjäksi. Elokuvan seuraamista vaikeuttaa sekin, ettei brittiläisessä DVD:ssä ole tekstitystä eikä aivan kaikesta dialogista saa selvää. DVD:n kuvanlaatu sinänsä on hyvä ja terävä; bittivirran taso on korkeahko, noin 9 Mbps.

kuvakuva

DVD:n taustamateriaalina on Borehamin ja Szanton kommenttiraita sekä kaksi Borehamin lyhytelokuvaa: Transient ja Ostia: La notte finale. Jälkimmäistä katsoessa tajuaa yhtäkkiä, että se on kertovinaan Pier Paolo Pasolinin murhasta — makaaberi sepite. Lisäksi mukana on kaksi pienoisdokumenttia (”Red Carpet” ja ”Going Indie”, kumpikin alle 3 minuuttia) sekä teatteritraileri

 

Teenage Kicks (2016)
Ohjaus Craig Boreham
© 2017 Bounty Films
Iso-Britannia (DVD-levyn aluekoodi R0)
Ääni: englanti Dolby Digital 2.0 stereo
Tekstitys: —
Kesto: 96:21 (25 fps)
Kuvasuhde: 1.70:1 (anamorfinen PAL)
EAN 5060496450203

 

ENGLISH ABSTRACT: The Australian film Teenage Kicks (2016) is marketed as a gay feature about 16-year-old guys, but it is a shallow, pseudoerotic story in which the actors look more like 30-year-olds.

kuvakuva

From → Elokuva

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: