Siirry sisältöön

Rakkautta Ohiossa

22.6.2017

kansiSasha Kingin ja Brian O’Donnellin ohjaama Akron (2015) on vaatimattomista puitteistaan huolimatta kohtalaisen kiinnostava draama. Elokuva kertoo kahdesta perheestä, joiden tiet risteävät kaksi kertaa Akronin pikkukaupungissa Ohiossa.

Ensimmäinen kohtaaminen on traaginen: perheenäiti ajaa kauppamatkalla 8-vuotiaan pikkupojan kuoliaaksi.

Kymmenisen vuotta myöhemmin perheet kohtaavat jälleen odottamattomalla tavalla. Perheiden pojat Benny (Matthew Frias) ja Christopher (Edmund Donovan) ihastuvat toisiinsa yliopistossa, ja heistä tulee rakastavaisia. Meksikolaistaustaisen Bennyn perhe suhtautuu kannustavasti poikaansa, eikä tätä ole suinkaan ajettu pois kotoa homoseksuaalisuuden takia. Myönteistä tässä elokuvassa onkin se, ettei homoseksuaalisuus vaikuta olevan kenellekään ongelma eikä kenenkään tarvitse suorittaa erityistä ”ulostuloa”.

kuvakuva

Poikien läheisyyttä kuvataan hienovaraisesti, eikä paljasta pintaa juuri näytetä. Silti kohtaukset ovat luontevia, kuin Skam-sarjan kolmannella kaudella. Matthew Frias on kaiken kaikkiaan söpö tapaus.

Poikien suhteeseen ilmaantuu kuitenkin jännitteitä, kun Christopher tajuaa, että hänen äitinsä oli aikoinaan aiheuttanut Bennyn isoveljen kuoleman. Benny ei tapahtumaa muista. Pojat ovat lähdössä Floridaan tapaamaan Christopherin äitiä, eikä matkaa voi enää perua.

Christopher toivoo, että äiti vaikenisi tapahtuneesta, mutta tämä ei voi olla kertomatta Bennylle onnettomuudesta. Sen jälkeen Bennyn on erittäin vaikea rakastaa Christopheria, varsinkin kun tämä koetti salata tapahtuneen.

kuvakuva

Pojat palaavat Ohioon, ja myös Bennyn äiti saa tietää, kenen poika Christopher on. Äiti ei halua antaa Christopherin äidille anteeksi eikä myöskään nähdä Christopheria.

Christopher kuitenkin rakastaa Bennyä ja lopulta voittaa hänet uudestaan omakseen. Bennyn äiti ymmärtää, että hänen on hyväksyttävä tilanne.

Päähenkilöt olisivat voineet olla yhtä hyvin myös eri sukupuolta, jolloin Akron olisi ollut lähtökohdiltaan eräänlainen Romeo ja Julia -tarina. Silti poikarakkaus tuo tarinaan kiinnostavaa lisäväriä ja vahvistaa sen optimistista perussävyä. Erityistä psykologista syvällisyyttä elokuvassa ei ole tavoiteltu, vaan tarina kerrotaan suoraviivaisesti mutta sujuvasti, ja se kiinnostaa loppuun saakka.

kuvakuva

Brittiläisessä DVD:ssä ei ole mitään muuta lisämateriaalia kuin trailereita. Saksalaisessa julkaisussa (Pro-Fun Media) olisi haastatteluita sekä 5.1-kanavainen ääni.

 

Akron (2015)
Ohjaus Sasha King ja Brian O’Donnell
© 2017 TLA Releasing
Iso-Britannia (DVD-levyn aluekoodi R2)
Ääni: englanti Dolby Digital 2.0 stereo
Tekstitys: englanti kuulorajoitteisille
Kesto: 84:24 (25 fps)
Kuvasuhde: 2,35 : 1 (anamorfinen PAL)
EAN 5060103798179

 

ENGLISH ABSTRACT: The gay-themed drama Akron (2015) by Sasha King and Brian O’Donnell tells about two families whose paths cross twice, first in a tragic accident and then in love. Two young college students from Ohio, Benny and Christopher, meet and fall in love. However, they have to face the fact that many years earlier Christopher’s mother had caused the death of Benny’s older brother in a car accident. This small movie has to be admired for its optimistic tone — homosexuality is not an issue to anybody, and love can lead to forgiving.

From → Elokuva

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: