Siirry sisältöön

Kuivakkaasti sateessa

29.10.2016

kansiJariv Mozerin ohjaama draamaelokuva Šablulim BaGešem (2013) kertoo nuoresta kielitieteilijästä Boazista (Joav Reuveni), joka opiskelee Tel Avivin yliopistossa 1980-luvulla. Lähes päivittäin nuori ja komea Boaz saa postilokero-osoitteeseensa nimettömiä kirjeitä, joissa tuntematon mies kertoo, kuinka ihastunut hän on Boaziin. Boaz kuitenkin asuu tyttöystävänsä Noan (Moran Rosenblatt) kanssa, ja he haaveilevat muutosta Jerusalemiin.

Nimettömät kirjeet vaikuttavat Boaziin voimakkaasti. Hän ei selvästikään voi olla lukematta kirjeitä ja epäilee kirjoittajaksi milloin ketäkin. Nuorimies kerää huomiota niin naisilta kuin miehiltäkin, mutta nyt tämä johtaa vainoharhaiseen tunnelmaan.

Vaikka Boaz elää näennäisen onnellisesti Noan kanssa, armeijamuistot vaivaavat häntä. Asepalveluksessa hänellä oli jonkinasteisia seksikokemuksia miesten kanssa. Hän haluaa kuitenkin elää heteroseksuaalina.

kuvakuva

Tyttöystävä arvaa nopeasti, että kirjeiden takana on Boazin opettaja professori Richlin (Jariv Mozer). Tämän rakkaus on kuitenkin tuhoon tuomittu. Boaz häilyy tuskallisesti kahden vaiheilla mutta päätyy lopulta ilmaisemaan, ettei halua enää lisää ”ihailija­kirjeitä”, ja hankkii lapsia Noan kanssa.

Elokuva perustuu novelliin, jonka on kirjoittanut Jossi Avni-Levi. Elokuvan ongelmana on sen kuivakkuus: ei tapahdu paljonkaan eikä näytetä paljonkaan. Brittiläisen DVD-julkaisun ikäraja ”18 — Contains strong sex” vaikuttaa läpeensä liioitellulta. Lisäksi DVD:n ulkoasu vihjaa perusteettomasti, että elokuva keskittyisi miesten keskinäisiin suhteisiin. Kuitenkin heteroseksuaalisuus on elokuvassa etualalla. — Brittiläisessä DVD:ssä on lisämateriaalina ainoastaan tämän elokuvan traileri (1:46) ja muiden elokuvien mainoksia.

Myös elokuvan nimi (englanniksi Snails in the Rain) jää epäselväksi. Jos sateen kastelemilla etanoilla on jotakin erityistä symbolimerkitystä, se ei katsojalle avaudu lainkaan.

kuvakuva

 

שבלולים בגשם (Snails in the Rain)
Ohjaus Jariv Mozer
© 2014 TLA Releasing
Iso-Britannia (DVD-levyn aluekoodi R2)
Ääni: heprea stereo 2.0
Tekstitys: englanti
Kesto: 81:42 (25 fps)
Kuvasuhde: 1.78:1 (anamorfinen PAL)
EAN 807839007251

 

ENGLISH ABSTRACT: Yariv Mozer’s Snails in the Rain is a dry drama about an Israeli student, Boaz, who receives anonymous love letters from another man. The letters confuse Boaz considerably and seem to question his sexual identity. Although he lives happily with his girlfriend, Noa, he has had some vague homosexual contacts in the army. So many things are left open or invisible in this movie that it begins to feel a bit pretentious.

kuvakuva

From → Elokuva

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: