Siirry sisältöön

Jere menestyi kilpailussa

9.7.2016

KunniakirjaEilen saapui mukavia uutisia Taivalkoskelta. Möllärimestari-kilpailun tulokset julkistettiin, ja Jeren ja Jusan seikkailujen kolme ensimmäistä osaa Jere miesten matkassa, Jere joutuu puhutteluun ja Jere ja sädepistooli saivat lasten- ja nuorten­kirjojen sarjassa II palkinnon.

Möllärimestari-kilpailu on Päätalo-instituutin järjestämä kilpailu oma­kustanteille, ja Jeren ja Jusan seikkailujen painetut laitokset (kuvitus Malcolm Lidbury) osallistuivat kilpailuun.

Palkintolautakunnan perusteluissa todetaan:

”– – kirjoittaja on luonut tausta-asetelmaksi huikean kuvitelman kontrolli­yhteis­kunnaksi muuttuneesta Suomesta. Asetelma ja sujuvasti juokseva teksti pitää lukijaa tiukasti otteessaan. – – Erinomaisen hyvin kirjoitettu homo­poika­kirja, jonka seksuaalinen yli­lataus häiritsee vain vähän.”

Yksityiskohtaiset eroottiset kohtaukset saavat kritiikkiä:

”Läpi teosten kuvataan toistuvasti ja toisinaan varsin yksityis­kohtaisesti seksuaali­akteja, mikä hetero­lukijaa ei toistuessaan jaksa kovin kiinnostaa.”

Kaiken kaikkiaan tämä on varsin mukava tunnustus.

Toisaalta on muistettava, että Jeren ja Jusan seikkailut on kirjoitettu nuoresta, ei nuorille. K-18-merkintä on kirjoissa aiheesta.

Muutamien kirjastojen kokoelmiin Jeren ja Jusan seikkailujen painetut laitokset ovat päässeet, mutta Helsingin Kallion kirjastossa kirjat ovat olleet jo toista vuotta ”käsiteltävänä”.

 

ENGLISH ABSTRACT: Yesterday the three first volumes of my novel series The Adventures of Jere and Jusa were awarded second prize in Möllärimestari competition for self-published books (category children’s and adolescents’ books). This is a wonderful recognition to books describing the erotic life of a 13–16-year-old gay boy in a totalitarian society.

From → Kirjallisuus

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: