Skip to content

Hyvää työtä, toimittajat!

9.8.2015

Muutamat perussuomalaiset ovat kärkkäitä arvostelemaan muita, mutta heitä itseään ei saisi arvostella. Tässä piilee hämmentävä ristiriita, joka ei ole perussuomalaisille kunniaksi mutta joka ei toisaalta myöskään yllätä. On jo ilmennyt, että perus­suomalaiset pukeutuvat marttyyrinkaapuun heti kun saavat maistaa omaa lääkettään. Heidän käytöksensä muistuttaa nyky-Venäjää, joka on omasta mielestään kaiken aikaa USA:n ja EU:n juonittelujen uhrina.

Perussuomalaiset ovat valmiit sallimaan poliittisen keskustelun vain niin kauan kuin se ei kohdistu heihin itseensä samalla ”kriittisyydellä”, jolla he kyllä muita tarkastelevat. Päättely kulkee suunnilleen näin: ”Koska Suomi on vapaa maa, minulla on oikeus syrjiä vapaasti ketä haluan. Minua itseäni ei kuitenkaan saa sen vuoksi syrjiä, koska minä pidän itsestäni.” Heidän on vaikea katsoa peiliin; syntyy vaikutelma hiukan pönäkästä omahyväisyydestä.

Osaksi kyse lienee myös siitä, että huomio pyritään kääntämään pois perus­suomalaisten takinkäännöstä: puolue tuntuu hallitukseen päästyään rikkoneen kaikki vaalilupauksensa.

jumalanpalvelus puoluekokouksessaUhriutumisesta nähtiin esimerkkejä viikon­lopun puoluekokouksessa (7.–9.8.2015). Puheen­johtaja ja ulko­ministeri Timo Soini oli pahoittanut mielensä siitä, että perus­suomalaisia ”leimataan”. Vielä terävämpää kieltä käytti euro­parlamentaarikko Jussi Halla-aho, jonka mielestä demokratian vihollisiin kuuluvat toimittajat ja poliitikot. Halla-ahon mukaan he pyrkivät sanelemaan, millaisia mieli­piteitä eduskunnassa saa olla edustettuna, eivätkä kunnioita kansalaisten tahtoa. — Kansalaiset ovat kumma kyllä äänestäneet muitakin kuin perus­suomalaisia.

Marttyyrinelkeitä näkyi siinäkin, kuinka Turkuun kaavailtu toritapahtuma peruutettiin, koska tulossa oli myös vastamielenosoitus. Imagon kannalta olisi ollut noloa, jos perussuomalaiset olisivat jääneet julkisella paikalla alakynteen.

Jo aikaisemmin kansanedustaja Olli Immonen oli paheksunut sitä, että Yleisradiossa ei ole kansallismielisiä toimittajia. Kuulostaa jo hiukan pelottavalta — onhan Immonen väkivaltaisten uusnatsien kaveri. Koska toimittajia aletaan hakata? Likainen työ voidaan kätevästi ulkoistaa Suomen Vastarintaliikkeelle.

Kyse on retoriikasta ja asioiden hienovaraisesta vääristelystä. Perussuomalaiset itse tarkastelevat maailmaa yksinkertaisesta ja vinoutuneesta näkökulmasta ja tarjoavat vaikeisiin ongelmiin helppoja, tunneperäisiä ratkaisuja, jotka perustuvat huhujen ja juorujen tasoiseen ajattelutyöhön.

Jos joku väittää yksivakaisesti ja jääräpäisesti, että Kuu on juustoa, on sellaista menettelyä kritisoitava yhä uudelleen. Kuu ei todellakaan muutu juustoksi, vaikka väitteen toistaisi monta monituista kertaa ja lopulta saisi muutamat hupsut uskomaan siihen. Eräät perussuomalaiset kuitenkin näkyvät ajattelevan, että kun tiettyjä epäinhimillisiä (muukalaisvastaisia) näkemyksiä toistetaan riittävän kauan, ne muuttuvat todeksi kuin taikaiskusta ja toimittajien olisi syytä lopettaa nalkutus. ”Vihapuhe” ja ”ajojahti” ja ”syrjintä” ovat sallittuja ainoastaan perussuomalaisille, joskin niitä nimitetään silloin häveliäästi ”kritiikiksi”.

Onneksi suomalaiset toimittajat eivät väsy muistuttamaan, että Kuu ei edelleenkään ole juustoa. Soinin, Halla-ahon ja Immosen kommenteista — ja uhkauksista! — näkyy, että toimittajien sivallukset ovat osuneet ja uponneet. Toimittajien kuuluu palvella vallan vahtikoirana, osoittaa harhaanjohtamisyritykset yhä uudelleen ja puolustaa ihmisoikeuksia uupumatta. Tähän saakka he ovat tehneet hyvää työtä ja puolustaneet demokratiaa Immosen ja Halla-ahon kaltaisilta rasisteilta ja eksyttäjiltä.

Katso myös:

 

ENGLISH ABSTRACT: Whenever the xenophobic and injudicious opinions by some representatives of the Basic Finns party are criticized in public by journalists and politicians, the Basic Finns are eager to represent themselves as victims. Although undemocratic themselves, they wish to make it look like it is the critics who are out there to demolish democracy. The Basic Finns seem it appropriate even to threaten journalists who reprehend the uncontrolled manoeuvres of these poor politicians.

From → Kirjallisuus

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: