Siirry sisältöön

Kuinka kirjani ovat syntyneet

4.4.2015

Kun tiedot vielä ovat tallessa, niin kootaan alle hiukan tilastoja Jeren ja Jusan seikkailujen kolmesta ensimmäisestä osasta:

Osa Raakaversio
kirjoitettu
Julkaistu Sanoja Sivuja
(sid.)
1 25.6.2010–31.7.2010 4.10.2010 23005 121
2 8.10.2011–24.12.2012 28.12.2012 21137 119
3 10.2.2014–8.12.2014 13.12.2014 26682 147

 

kansiKuten näkyy, ensimmäinen osa syntyi nopeasti, reilussa kuukaudessa. Sitten tahti hidastui. Inspiraation tilaa oli vaikeampi saavuttaa, osin työkiireiden takia. Jos tekstiä sai syntymään sivun päivässä, se oli hyvä saavutus. Innoituksen vallassa tekstiä ei tarvinnut miettiä, vaan se tuli itsestään, virke kerrallaan, eikä raakaversio vaatinut kovin suurta muokkausta. Loppua kohden vauhti yleensä nopeutui.

Vaikuttaa siis siltä, ettei neljättä osaa Jere ja isku kaupungin sydämeen voi odottaa kovin pian valmistuvaksi. Käytännössä yhden osan kirjoittamiseen on mennyt kaksi vuotta, vaikka alun perin koko sarjan piti valmistua nopeasti. Romaanien aiheisto — seksiä, pettymyksiä, väkivaltaa — on kuitenkin osoittautunut emotionaalisesti niin vaativaksi, ettei työ edennyt nopeammin. Tarinat ansaitsevat tulla tehdyksi kunnolla, ja nuorukaisen sisäistä maailmaa on kuvattava eläytyen.

Romaanihahmojen taustaa olen selostanut jo aikaisemmin. Kolmannen osan ilmestyttyä voi selostusta täydentää. Merete von Frenckell on tosiaankin nimetty Merete Mazzarellan mukaan. Äidin hahmoon on tullut lisää oman äitini piirteitä. Hänkin pettyi aikoinaan samalla tavoin, kun en mennyt lukioon vaan töihin. Myös kaikki Jeren kotona tarjotut ruoat ovat samoja, mitä itsekin olen saanut syödäkseni.

Muut ympäristöt ovat osaksi omasta elämästäni tuttuja, osin sepitettyjä. Osoitteet eivät yleensä ole oikeita, vaan rakennuksia on siirretty kokonaan toisiin osoitteisiin (varsinkin Hvittorpintie ja Aamuruskontie).

ENGLISH ABSTRACT: Some statistical details concerning the three first volumes of my novel series are compared. Writing a novel on a teenage boy’s emotional turmoils is difficult and seems to take two years nowadays. Also the form and background of inspiration are discussed in passing.

From → Kirjallisuus

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: